POVIJANJE S PRALNIMI PLENICAMI

Povijanje dojenčka s pralnimi plenicami KiSS je praktično in enostavno. Plenice so univerzalne velikosti, saj jo prilagajamo s pritiskači, tako da rastejo skupaj z dojenčkom. Pri vsakem previjanju otroka umijemo s toplo vodo in pobrišemo.

KAJ POTREBUJEMO ZA POVIJANJE

Za povijanje enega otroka potrebujemo od 20 do 25 plenic, od tega pet nočnih, ki imajo že všit vložek in so bolj vpojne. Dnevne plenice, ki so tanjše in se hitreje sušijo lahko kombiniramo z dodatnimi bambusovimi vložki, če ugotovimo, da sama plenica ne zadostuje.

Poleg plenic potrebujemo še dve do štiri prekrivne hlačke ustrezne velikosti. Prekrivne hlačke so izdelane iz neprepustnega blaga s pritiskači za prilagajanje širine hlačk. Blago je obdelano proti glivicam in bakterijam. Možno jih je oprati na temperaturah tudi do 95 stopinj in sušiti v sušilnem stroju. Seveda, zaradi varčevanja z energijo priporočamo pranje na 30-40 stopinj. Hlačke so na voljo v treh izvedbah: S, M in L in imajo všite pritiskače za še dodatno prilagajanje velikosti.

Pri uporabi pralnih plenic svetujemo uporabo biorazgradljivih pleničnih predlog, ki jih skupaj z blatom odvržemo v stranišče in na ta način zmanjšamo nastanek madežev na plenici.