KAJ VSE PRAVZAPRAV POTREBUJEMO ZA PREVIJANJE S PRALNIMI PLENICAMI KISS?

Za previjanje s pralnimi pleničkami KiSS potrebujete:

cca 20 dnevnih plenic,

nočnih plenic (z že všitim dodatnim vložkom za večjo vpojnost),

poljubno število dodatnih vložkov (s katerimi lahko zvečate vpojnost tudi dnevnim pleničkam, kar je odlična opcija za mamice, ki ne uporabljajo sušilca) in

2-4 prekrivne hlačke, ki preprečujejo stik vrhnjih oblačil s plenico,’

priporočamo tudi uporabo biorazgradljivih pleničnih predlog (100 kosov v roli), ki jih skupaj z blatom zelo elegantno odvržete v straniščno školjko kamor le-to tudi sodi.

ZAKAJ SPLOH UPORABLJATI PRALNE PLENICO, ČE SO NAM PLENICE ZA ENKRATNO UPORABO NA VOLJO V VSAKI TRGOVINI?

So trije osnovni razlogi zaradi katerih se vse več mladih staršev odloča za previjanje s sodobnimi pralnimi plenicami in sicer:

1. V pralnih plenicah se dojenčkove genitalije ne pregrevajo in niso v stiku z nobeno kemikalijo oziroma visokovpojnim gelom. V objemu mehkega bambusa dojenčkova koža lahko diha in se otrok čuti popolnoma svobodno.

2. Previjanje s pralnimi plenicami je logično za ljudi, ki razmišljajo trajnostno in družbeno odgovorno. Proizvodnja in transport plenic za enkratno uporabo povzročata veliko industrijsko onesnaževanje, ker je za enega dojenčka potrebno proizvesti cca 6.000 plenic, kar za Slovenijo pomeni 126.000.000 kosov plenic. Izjemno je nevarno tudi blato v plenicah, ki roma na odlagališča in lahko povzroča okužbo podtalnice. Za proizvodnjo plenic za enega otroka se poseka 4,5 drevesa, uporabi veliko nafte in vode. Lahko izračunamo koliko dreves moramo posekati za vse slovenske novorojenčke, da bi po eni sami uporabi vse to končalo na odlagališčih. Razgradnja plastike traja več sto let. Tudi, če uporabljamo biorazgradljive plenice za enkratno uporabo se ne izognemo proizvodnji izredno velikega števila plenic, z blatom se pa zgodba ponavlja.

3. Pomembna je tudi ekonomska plat. Previjanje s pralnimi plenicami je veliko cenejše za mlade družine kakor tudi za družbo v celoti, ki nima stroškov ravnanja z odpadom.

ZDI SE MI, DA JE VZDRŽEVANJE PRALNIH PLENIC KOMPLICIRANO. ALI BOM IMEL/A DOVOLJ ČASA?

Sprostite se, koncept sodobnih pralnih plenic je maksimalno prilagojen dojenčku in mladim staršem, je izjemno enostaven za uporabo in vzdrževanje (z biorazgradljivimi pleničnimi predlogami iz bambusa je poskrbljeno za odvajanje blata iz plenice direktno v straniščno školjko), gre za pranje na 60°C z minimalno količino detergenta skupaj z ostalimi otroškimi oblačili. Likanje ni potrebno. Vedno se spomnite, da je čas previjanja dragocen za dojenčka in vas. Izkoristite ga za prezračevanje dojenčkove kože in pretakanje ljubezni.

ZAČETNI VLOŽEK ZA PRALNE PLENICE NI TAKO MALI. KOLIKO POGOSTO BOMO MORALI KUPOVATI PRALNE PLENICE?

Ne skrbite, pralne plenice KiSS bodo spremljale vašo dojenčico/dojenčka od rojstva do kahlice. Iste plenice bo lahko podedoval tudi naslednji otrok v družini. Plenice šivamo iz blaga slovenske tekstilne industrije.

Kvaliteto našega izdelka je potrdil Inštitut za inženirske materiale in oblikovanje Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru v sodelovanjem z Gornjem d.d., ki je za nas opravil preskušanje in vrednotenje vpliva pralnih učinkov na lastnosti naših plenic za večkratno uporabo. Potrjeno je, da plenice tudi po 200-ih ciklih pranja imajo še vedno visoko vpojnost in mehkobo ter so povsem primerne za naslednjega otroka v družini.