Pravila poslovanja spletne trgovine www.pralneplenice.si

1. Splošni pogoji

Lastnik spletne trgovine kiss.pralneplenice.si je KNOF – RAZVITI POSEL d.o.o., Nova vas pri Mokricah 37, 8291 Jesenice na Dolenjskem. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije. Navedene spletne cene veljajo izrecno za spletne nakupe. Zaloge izdelkov v spletni trgovini ne pomenijo tudi zaloge v maloprodajnih trgovinah. Prosimo, da pazljivo preberete naslednje splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko stopite vanjo. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše elektronske trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu ali pri vsaki transakciji, opravljeni na naši spletni strani, zavezani z navedenimi splošnimi pogoji. Splošne pogoje bomo redno posodabljali in bodo v vsakem trenutku v svoji najnovejši in veljavni verziji v dostopni v celotnem besedilu. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in pralneplenice.si v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena na sedežu ponudnika. Kupec jo lahko pridobi na naslednji način:

1. Pošlje naročilo po elektronski pošti na sedež družbe: kiss@pralneplenice.si

2. Račun o opravljenem plačilu kupnine bo kupec prejel po pošti skupaj z blagom.
Elektronska trgovina je odprta 24 ur na dan, vsak dan. Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si pridržujemo pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, ali da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine. Elektronski izvod pogodbe prejme kupec po elektronski pošti takoj, ko odda naročilo. Izvod pogodbe v pisni obliki prejme kupec na dom (kot račun ob dobavi). Nakup v spletni trgovini 
pralneplenice.si ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno oziroma poslovno sposobnim osebam, starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika. Pralneplenice.si ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja z našo spletno trgovino.
Morebitni spori med strankami, ki izvirajo ali so v kakršnikoli povezavi s spletno trgovino, se rešujejo sporazumno, v nasprotnem primeru se stranke dogovorijo, da bo spor reševalo pristojno sodišče v Sevnici ob uporabi slovenskega prava. 

 2. Cene in dobava

Cene v katalogu so prikazane v neto vrednosti.  KNOF – RAZVITI POSEL d.o.o. ni zavezanec za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod spodaj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni kar pomeni, da veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Za izdelke na zalogi v osnovnem skladišču dobava 3-5 delovnih dni. Za izdelke iz katalogov, bo prodajalec kupca obvestil o dobavnem roku pred sklenitvijo kupoprodajne pogodbe. 

 3. Dostava in plačilo 

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Dostavo izdelkov opravlja Pošta Slovenije. Vaši izdelki bodo dostavljeni po običajnih pogojih in pravilih Pošte Slovenije. Dostava je brezplačna za vsa naročila plačana po predračunu ne glede na količino ali težo izbranih izdelkov. Za naročila plačana po povzetju strošek dostave znaša 3,50€.  

Rok dostave sta dva delovna dneva od prejema naročila, v kolikor je izbrani izdelek na zalogi. Blago naročeno do 13. ure bo poslano še isti dan, blago naročeno po 13. uri pa bo poslano naslednji dan oz. v ponedeljek v primeru naročila v petek po 13. uri.

Naročeno blago bo poslano s priporočeno pošto in je last pošiljatelja do končnega plačila. Dostava blaga je omejena na ozemlje Slovenije. Blago bo dostavljeno v dopoldanskem času (praviloma do 14. ure).

Če na navedenem naslovu ob dostavi ni nikogar, ki bi sprejel pošiljko, poštar pusti obvestilo, da lahko svoj paket dvignete na najbližji lokalni pošti.

Poštnino in dodatne stroške odkupa krije kupec in jo plača ob prevzemu ali po predračunu (odvisno od izbrane možnosti pri naročilu).

Plačilo se vrši z odkupnino, kjer je potrebno plačati tudi stroške provizije plačila po UPN, ki jih zaračuna Pošta Slovenije kot svojo storitev.

V primeru nakazila na TRR podjetja KNOF – RAZVITI POSEL  ( plačilo po ponudbi oziroma predračunu) teh stroškov ni!

 4. Zaščita podatkov

Spletna trgovina kiss.pralneplenice.si uporabnikom zagotavlja varovanje vseh njihovih osebnih podatkov. Vsi posredovani osebni podatki uporabnikov so namenjeni izključno uporabi v spletni trgovini, te podatke bomo uporabljali ali razkrili le na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije.

 5. Način vračila in zamenjave izdelka

Potrošnik ima pravico, da v 15 koledarskih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov kiss@pralneplenice.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 koledarskih dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Znesek plačane kupnine, vam bomo vrnili brez stroškov dostave. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 koledarskih dni po vračilu nepoškodovanega blaga. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.  Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe.

 6.Garancija 

Izdelki z garancijo se nanašajo na pravila in pogoje prodaje, postavljene v času vašega naročila. Garancija prične veljati od datuma dostave izdelka in plačila računa, ki ga skrbno shranite. Vaše izdelke ne bo možno zamenjati zaradi nepravilnega ravnanja ali vzdrževanja, malomarnosti ali pa zaradi običajne dolgotrajne uporabe. Izdelki, ki jih prodajamo v naši internetni trgovini so natančno opisani. Barvni odtenki lahko odstopajo od resničnega stanja izdelkov. Prodajalec odgovarja za napake izdelka in obveznosti iz garancije v skladu z zakonom. Prodajalec ni dolžan računati s posebnimi potrebami kupca glede uporabe blaga in ne odgovarja za nastalo škodo. Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve. Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če Zakon o varstvu potrošnikov ne določa drugače. 

 7. Avtorska zaščita

Vse vsebine, ki so objavljene na strani pralneplenice.si so last podjetja KNOF – RAZVITI POSEL d.o.o. Vsa avtorska dela so zaščitena že z nastankom in jih ni potrebno posebej označevati. Prepovedana je reprodukcija, distribucija, spreminjanje, javno prikazovanje in predvajanje ter ostale oblike izkoriščanja avtorskega dela.

 8. Postopek nakupa

1. korak: Uporabnik izbere izdelke, ki si jih želi, jih doda v košarico s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. Iz košarice lahko kadarkoli odstrani izbrane izdelke z gumbom »Odstrani«, kar je označeno z znakom »X« na desni strani izdelka v košarici, oziroma spremeni njihovo količino z s klikom na gumb »Uredi«i. Ko uporabnik zaključi z izbiranjem izdelkov, doda podatke za dostavo, preveri višino poštnine, ki se mu izpiše ter preveri celoten znesek. Kliknete na gumb “Na blagajno”. Prikaže se mu »Pregled naročila«. S klikom na »Naslov za dostavo« preveri ali so podatki pravilni. Na blagajni izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Nadaljuje s klikom na gumb »Izbira plačila«. Ko izbere način plačila, s klikom na »Povzetek nakupa« dobi vpogled na celoten nakup, izbran način plačila ter način dostave. S klikom na »Zaključite nakup« je nakup opravljen.  Naročilo se postavi v čakalno vrsto, kupec pa dobi kopijo naročila v svoj poštni predal. Kupec ima možnost preklicati naročilo v vrsti preko elektronske pošte v času ene ure.

2. korak:  Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavo naročenih izdelkov in naročilo potrdi, oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko, oziroma kako drugače stopi z  njim v stik. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. Povezava do teh informacij je kupcu poslana hkrati s kopijo naročila v njegov poštni predal. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom “Obdelano” nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa s statusom »Zavrnjeno« kupcu sporočamo, da pogodba ni sklenjena.

3. korak: V roku najkasneje 48 ur med delavnimi dnevi (sobota, nedelja in dela prosti dnevi so nedelavni) trgovec pregleda naročilo, preveri možnost dobave izdelkov ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se trgovec zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. S statusom »V pošiljanju« sporočamo kupcu, da je trgovec zapakiral in odposlal blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom ali pa paket stranka prevzame na prevzemnem mestu.

S klikom na gumb Potrdite naročilo kupec potrjuje, da je pogoje poslovanja prebral, jih razume, se z njimi strinja in jih bo upošteval.

 KNOF – RAZVITI POSEL d.o.o.

 KNOF – RAZVITI POSEL d.o.o. deluje pod okriljem Socialnega inkubatorja Zavoda KNOF – socialnega podjetja, ki omogoča zaposlovanje ljudem iz ranljivih ciljnih skupin. Poslanstvo zavoda je spodbujanje zaposlovanja in razvoj podpornega okolja v obliki Socialnega podjetniškega inkubatorja KNOF, ki omogoča “podjetništvo v zavetju” ljudem z inovativno in trajnostno naravnano poslovno idejo.